man-headphones-screen

Onze Expertise

OPEN biedt bedrijven en cultuurhuizen consultancy rond media- en cultuurtoegankelijkheid zowel op technologisch als op inhoudelijk vlak, steeds gebaseerd op het meest recente wetenschappelijk onderzoek. We zijn partners in projecten en in contractonderzoek waarbij we onze domeinspecifieke kennis combineren met ons uitgebreid netwerk van zowel experts als gebruikers om zo tot een optimaal resultaat te komen.

OPEN voert tevens (piloot)projecten uit in samenwerking met haar partners, rond innovatieve aspecten van mediatoegankelijkheid zoals een inclusieve audiogids voor een museum; vooraf opgenomen ondertiteling voor theater gecombineerd met audiodescriptie en gebarentolk op eenzelfde tablet; vooraf opgenomen audiobeschrijving voor dans of machinevertaling voor audiobeschrijving.

OPEN organiseert gespecialiseerde activiteiten voor taalprofessionals, media-, cultuur- en beleidsmakers inzake media- en cultuurtoegankelijkheid. Zo organiseerden we workshops over thema's als audiodescriptie voor film, theater, opera, kunst en toegankelijkheidsmanagement en werkten we opleidingen op maat uit voor interne teams van bedrijven inzake intralinguaal live-ondertitelen, interlinguaal live-ondertitelen of audiodescriptie.

Onder activiteiten vindt u een overzicht. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u ons contacteren.

 

 

Onze activiteiten